Minusta

Mateo Blom kertoo blogissaan maaseudun mahdollisuuksista.

47142542_1985635484823052_7224790348046794752_nMateo Blom kirjoittaa blogissaan maaseudun mahdollisuuksista erittäin monipuolisesti. Useimmat haaveilevat maaseudun rauhasta ja unelmoivat maalle muuttamisesta. Tämän vuoksi Blom kertoo erilaisista maaseudun työmahdollisuuksista. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä paikallisiin elinkeinonharjoittajiin saadakseen tuntumaa maatilan työtehtäviin. Töitä voi tehdä esimerkiksi hevostenhoitajana tai koneurakoitsijana. Myös peruskoululaiset tai lukiolaiset voivat päästä maalle työharjoitteluun ja hankkia itselleen arvokasta työkokemusta.

Blom muistuttaa myös maaseudun mahdollisuuksista oman elinkeinon harjoittamiseen. Monesti maaseudulla asuvat yrittäjät saavat tulonsa useista eri lähteistä, ja yrittäjähenkisille ihmisille löytyy paljon erilaisia mahdollisuuksista. Maatilamatkailu sekä erilaiset majoitus- ja ravitsemuspalvelut ovat vain pieni osa maaseudun tarjoamista mahdollisuuksista. Myös erilaiset retket, elämysmatkat ja patikoinnit kuuluvat tarjontaan. Kokonaisuudessaan maaseutu on loistava ympäristö kaikille pienyrityksille.

Millaista koulutusta maalla työskentelevältä sitten vaaditaan? Mateo Blom antaa neuvoja sopivaan koulutukseen hakeutumisesta. Esimerkiksi suorittamalla maatalousalan perustutkinnon, saa opiskelija itselleen eläintenhoitajan tai maaseutuyrittäjän ammattinimikkeen. Metsäalan perustutkinnon jälkeen saa puolestaan valmiudet metsäalalla työskentelyyn. Lisäksi maa- ja metsätalousoppilaitoksissa voi halutessaan suorittaa pidempiä tutkintoja, kuten agrologin tutkinnon. Agrologin koulutus on monipuolinen ja sen jälkeen voi sijoittua esimerkiksi erilaisiin maatalouden neuvonta- ja hallintatehtäviin.